Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

H Aπίστευτη ιστοριά του Λεονίντ Ρογκοζόφ

Леони́д Ро́гозов

Леони́д Ро́гозов :Θα μπορούσε η ιστορία αυτή να είναι βγαλμένη από ένα θρίλερ, αλλά δεν είναι. 

14 Μαρτίου 1934 – 21 Σεπτεμβρίου 2000
Το 1959 ο Leonid Rogozov αποφοίτησε από την ιατρική σχολή και έγινε δεκτός στην χειρουργική κλινική της 6ης εκστρατείας στη Σοβιετική Ανταρκτική στο σταθμό Novolazarevskaya.
ΜΟΝΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ
Κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας εκεί συνέβη ένα γεγονός που τον έκανε παγκοσμίως διάσημο χειρουργό.Στις 29 Απριλίου του 1961, ο Leonid έδειξε ανησυχητικά συμπτώματα: αδυναμία, ναυτία, πυρετό και πόνο στη δεξιά λαγόνιο περιοχή.
Ήταν ο μόνος γιατρός στην εκστρατεία που αποτελούταν από 13 άτομα, όταν ο Leonid έκανε ο ίδιος διάγνωση: οξεία σκωληκοειδίτιδα. Δεν υπήρχαν αεροπλάνα στους πιο κοντινούς σταθμούς, και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δεν θα επέτρεπε να πετούν προς τη Novolazarevskaya ούτως ή άλλως.
Леони́д Ро́гозов
ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ .. ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ !!
Η μόνη διέξοδος ήταν να χειρουργήσει τον εαυτό του. Τη νύχτα, για την 30η Απριλίου 1961, ο χειρουργός με την βοήθεια από το μηχανολόγο μηχανικό και ένα μετεωρολόγο να του παρέχουν τα ιατρικα εργαλεια και κρατώντας ένα μικρό καθρέφτη στην κοιλιά του, ξεκινάει την επέμβαση.
Αφού έκανε τοπική αναισθησία με διάλυμα νοβοκαΐνης και έκανε μια τομή 12 εκατοστών στη δεξιά λαγόνιο περιοχή με νυστέρι, είτε βλέποντας στον καθρέφτη ή με την αφή του αφαίρεσε την απόφυση . Η επέμβαση θα διαρκέσει 1 ώρα και 45 λεπτά .
Леони́д Ро́гозов
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η χειρουργική επέμβαση στον εαυτό του ήταν επιτυχής

ΜΟΥΣΕΙΟ
Στο Μουσείο της Αρκτικής και της Ανταρκτικής υπάρχει έκθεμα των χειρουργικών εργαλείων του Leonid Rogozov από αυτή την επέμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια