Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρεμμύδι

* Ένα κρεμμύδι κομμένο στα δύο διώχνει τις άσχημες μυρωδιές στο μπάνιο.
* Αν κοιμάστε έξω, βάλτε ιόντα στο κρεβάτι σας ένα κρεμμύδι. Διώχνει τα κουνούπια.
* Οι χωρικοί κρεμάνε κρεμμύδια στο σπίτι τους και δεν κινδυνεύουν από μολυσματικές ασθένειες. Τα κομμένα κρεμμύδια "μαζεύουν" πάνω του τα μικρόβια.
* Οι ταχυδακτυλουργοί που βάζουν στο στόμα του αναμμένα κάρβουνα, κεριά ή φλόγες, για να μην καίγεται το στόμα τους, κάνουν προηγουμένως γαργάρες με ζουμί από ξερά κρεμμύδια.
* Το ζουμί του κρεμμυδιού είναι γνωστό και σαν αόρατο μελάνι. Χρειάζεται μόνο μία πένα! Αυτό που θα γράψετε μπορεί να διαβαστεί μόνον αν μπει κοντά σε φωτιά ή αν το σιδερώσετε. Το ίδιο γίνεται και με τον χυμό λεμονιού.
* Για να ξαναδώσουμε λάμψη σε μια τσάντα ή σε μια ζώνη, την τρίβουμε με μισό κρεμμύδι.
* Οι δαχτυλιές από τις πόρτες και τα παράθυρα βγαίνουν αν τις τρίψετε με κομμένη πατάτα ή κρεμμύδι.
* Μπορούμε να σκοτώσουμε το σαράκι του ξύλου αν για 15 μέρες καθημερινά τρίβουμε τα σημεία που έχουν προσβληθεί με μισό κρεμμύδι.
* Τα νύχια που σπάνε εύκολα δυναμώνουν αν τα τρίβουμε κάθε μέρα με ωμό κρεμμύδι.
* Για να φύγει η μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια σας τρίψτε τα με αλατόνερο και χυμό λεμονιού, με σέλινο ή με νερό όπου θα έχετε ρίξει 2 κ.σ. αμμωνία (σε 1 λίτρο νερό).
* Για να μην μυρίζει άσχημα το στόμα σας μετά την κρεμμυδοφαγία, μασήστε λίγο μαϊντανό ή λίγο
σέλινο ή ένα μήλο ή λίγα φρέσκα φύλλα δυόσμου η 2-3 κόκκους καφέ.
* Για να καθαρίσουμε τα αποτυπώματα από τις μύγες στα μπρούντζινα, τα βρέχουμε με χυμό κρεμμυδιού και ύστερα από λίγο τα τρίβουμε με ξεσκονόπανο.
* Αν τρίψουμε κοπανισμένο κρεμμύδι στη μύτη ενός μεθυσμένου, ξεμεθάει αμέσως!
* Τα βρασμένα κρεμμύδια που τρώγονται ζεστά ανακουφίζουν από το βήχα.
* Αν κόψετε το χέρι σας τη στιγμή που μαγειρεύετε, μη μετακινηθείτε από την κουζίνα σας! Κόψτε ένα κρεμμύδι, ξεχωρίστε 2 φλούδες και πάρτε τη μεβράνη που τις χωρίζει. Ακουμπήστε την πάνω στη μικρή πληγή σας. Είναι το καλύτερο αποστειρωτικό και αιμοσττικό μαζί.
* Εάν δεν θέλετε να βαρυστομαχιάσετε ή να μυρίζετε κρόμμυον...μετά από μια χορταστική χωριάτικη σαλάτα, κόψτε σε φέτες το κρεμμύδι και βάλτε το σε νερό με αλάτι και ξίδι. Αφήστε το 10 λεπτά, στραγγίσετε το και μμμμ. η νοστιμιά χωρίς παρενέργειες!
* Αποφασίσατε να καθαρίσετε κρεμμύδια, αλλά έχετε ήδη μακιγιαριστεί; Δεν θα κλάψετε, ούτε και θα δακρύσετε, αν τα βάλετε για μισή ώρα πριν τα καθαρίσετε στην κατάψυξη ή τα καθαρίσετε αφού τα έχετε βάλει σε λεκάνη με μπόλικο νερό. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια