Ρακόμελο ζελέ

* Υλικά για 6-8 άτομα350 ml ρακή
350 ml νερό
150 γραμμάρια ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνας (15 γραμμ.)
250 ml μέλι

* Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ρακή με τη ζάχαρη και το νερό, έως ότου λιώσει η ζάχαρη, αλλά χωρίς να βράσει.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας αφού τα στύψουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
Το αφήνουμε για λίγο μέχρι να αρχίσει να πήζει, γεμίζουμε ατομικές φόρμες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας σε ζεστό νερό και σερβίρουμε.
Gourmet

Related Posts