Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θα κινούν το αναπηρικό καρότσι με τη σκέψη

Η ζωή θα γίνει σύντομα ευκολότερη για όσους υποφέρουν από σοβαρή αναπηρία.
Επιστήμονες του University of Technology του Σίδνεϊ ανέπτυξαν μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει στα άτομα με σοβαρή αναπηρία να κινούν το αναπηρικό τους αμαξίδιο με τη δύναμη της σκέψης τους.
Σήμερα υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι κίνησης των αναπηρικών καροτσιών, με το σαγόνι ή με το φύσημα σε αισθητήρες, ωστόσο και οι δύο περιλαμβάνουν τη σωματική κίνηση του ασθενούς, κουράζοντάς τον εύκολα.
Για τον λόγο αυτό ο καθηγητής Χουνγκ Νγκιουγέν και η ομάδα του επιχείρησαν να ανακαλύψουν μια καλύτερη λύση και τα κατάφεραν.
Με τη βοήθεια μιας συσκευής που διαβάζει τα εγκεφαλικά κύματα μέσω ογδόντα ηλεκτροδίων, ο ασθενής θα μπορεί να μετακινεί μόνος του , το καρότσι του, σκεπτόμενος απλώς που θέλει να πάει.
Οι εντολές που μπορούν να δοθούν είναι 4: μπροστά, αριστερά, δεξιά και στοπ.
Για να μετακινηθεί μπροστά ο χρήστης της αναπηρικής καρέκλας δεν έχει παρά να σκεφθεί ένα ζάρι που κινείται μπροστά, ενώ για να μετακινηθεί αριστερά θα πρέπει να σκεφθεί ότι γράφει γράμμα.
Η δεξιά κατεύθυνση επιτυγχάνεται όταν σκεφθεί ότι λύνει ένα μαθηματικό πρόβλημα, ενώ με το κλείσιμο των ματιών θα μπορεί να σταματάει την κίνηση της αναπηρικής καρέκλας.
Η μέθοδος αναμένεται να τελειοποιηθεί μέσα στην επόμενη τριετία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια