Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Απαντήσεις γένους θηλυκού

Εξυπνες απαντήσεις στις πιο δύσκολες ερωτήσεις της για την αγάπη, το σεξ και το αν το φόρεμά της την παχαίνει.

Το πρόβλημα είναι το εξής:
οι γυναίκες χρησιμοποιούν τη γλώσσα ως μέσο ανάπτυξης δεσμών, ενώ οι άντρες τη χρησιμοποιούν ως μέσο επίδειξης δύναμης.

«Οι άντρες είναι αληθινοί επικοινωνητές» λέει η Audrey Nelson, Ph.D., ειδική στην επικοινωνία των φύλων.
«Η ιδιότητά τους αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο χώρο της δουλειάς, αλλά πολύ συχνά τους δημιουργεί μπελάδες τις γυναίκες».
Μάθε πώς θα ελαχιστοποιήσεις την προφορική ζημιά και θα πετύχεις καλύτερες σχέσεις, κοινωνικές κι από τις άλλες.
Σε ρωτάει... «Τι πιστεύεις για το γάμο;» (αιφνιδιάζεσαι)
Πες«Εχω κάποιες επιφυλάξεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ανυπέρβλητες» Μην πεις «Μια χαρά είναι ο γάμος... για τους παντρεμένους»
Χαλάρωσε. Το πιθανότερο είναι ότι η κοπέλα σου δεν στήνει τον ιστό της αράχνης για να σε παγιδεύσει. Απλώς βολιδοσκοπεί το επίπεδο αφοσίωσής σου.
«Θέλει να νιώθει ότι την εγκρίνεις αλλά και ότι συνδέεσαι μαζί της» λέει η Nelson. Η στρατηγική σου: να είσαι ειλικρινής, αλλά να σκέφτεσαι και μελλοντικές προοπτικές.
 Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείς μη λεκτικούς τρόπους για να της δείξεις τη σύνδεση μαζί της, όπως ένα νεύμα με το κεφάλι σου, ένα χαμόγελο, ένα άγγιγμα. Αυτά τα μη λεκτικά σινιάλα μπορούν να προξενήσουν την ίδια χημική αντίδραση στον εγκέφαλό της με τη μακροπρόθεσμη δέσμευση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.
 Προφανώς δεν είναι το ίδιο με το να γονατίσεις και να της προσφέρεις μία κοτρόνα, όμως τέτοια σινιάλα την κάνουν να νιώθει πιο «δεσμευμένη», ακόμα κι αν δεν είναι στην πραγματικότητα. Επίσης, μπορείς να της προτείνεις να κάνετε μαζί ένα ταξίδι ή να γνωρίσει τους γονείς σου - όλα αυτά αποδεικνύουν έμπρακτα ότι σε ενδιαφέρει, ακόμα κι αν δεν έχεις το πολυπόθητο δαχτυλίδι.
Σου λέει... «Σ' αγαπάω» (όμως εσύ δεν είσαι ακόμη έτοιμος) Πες «Δεν είμαι έτοιμος να πω το ίδιο. Ομως νιώθω πολλά για σένα»
Μην πεις «Ευχαριστώ» Μη φρικάρεις. Πρόσφατη μελέτη του Baruch College κατέληξε στο ότι η σύγχρονη τεχνολογία (sms, e-mail, chat) είναι ένας λόγος, για τον οποίο η συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιείται πιο εύκολα. Με αυτό το δεδομένο, δεν πρέπει να παρεξηγήσεις την εξομολόγησή της. Πες της ότι νιώθεις πολλά πράγματα γι' αυτήν κι άλλαξε το status της σχέσης σου στο Facebook. Μπορεί να ακούγεται γελοίο, όμως -σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα- το 20% των ερωτηθέντων είπαν ότι δεν θεωρούν «επίσημη» μια σχέση αν δεν έχει δηλωθεί στο Facebook.
 Σε ρωτάει... «Πιστεύεις ότι είναι σέξι αυτή η κοπέλα;» (είναι!) Πες «Είναι όμορφη. Εσύ τι πιστεύεις;» Μην πεις «Ναι, αλλά έχει κάτι το πρόστυχο πάνω της»
 Οταν η κοπέλα σου κάνει αυτήν την ερώτηση, γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι σέξι. Απλώς τσεκάρει να δει την ειλικρίνειά σου, λέει ο Chris Fariello, Ph.D., από το Council for Relationships. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις πιο ήπιες, μη σεξουαλικές λέξεις, όπως «ελκυστική» ή «όμορφη», ενώ παράλληλα αποφεύγεις ερωτικές λέξεις, που υποδηλώνουν τις κρυφές ορέξεις σου. Επειτα ζήτα τη δική της άποψη.
 Ξαφνικά λοιπόν γίνεσαι μέλος της κριτικής επιτροπής του Next Top Model και όχι ξελιγωμένος κουτσομπόλης. «Παίρνεις την προσοχή από την άλλη γυναίκα μετατρέποντάς τη σε συζήτηση» λέει η Justin Lookadoo, συγγραφέας του Dateable: Are You? Are They? Υποπτεύεσαι... Με απατά Πες «Μπορεί να είμαι λάθος, αλλά με ανησυχεί η σχέση σου με τον Γιάννη. Θα μου μιλήσεις ειλικρινά;»
Μην πεις «Πηδιέσαι με τον Γιάννη, έτσι δεν είναι;» Σε ένα επιστημονικό περιοδικό για φοιτητές δημοσιεύτηκε μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 63% των αντρών δήλωσαν ότι θα απατούσαν τις κοπέλες τους αν ήξεραν ότι δεν θα το ανακάλυπταν ποτέ. Μόνο το 52% των γυναικών απάντησαν το ίδιο.
 Είσαι εκ φύσεως καχύποπτος. Η αντρική ζήλεια αναπτύχθηκε για να αποτρέψει την από άγνοια ανατροφή του παιδιού κάποιου άλλου. «Οι άντρες έχουν την τάση να πετάνε προσβολές όταν υποπτεύονται απιστία» λέει ο Todd Shackelford, εξελικτικός ψυχολόγος στο Florida Atlantic University. «Μπορεί να είναι μια προσπάθεια να μειώσεις την αίσθηση της αξίας της ως συντρόφου, ώστε να μην ξενοκοιτάξει».
Ομως, αν της μιλήσεις σαν να τη δικάζεις, θα αντιδράσει αμυντικά και το πιθανότερο είναι να κρύψει την αλήθεια. Επειδή όμως χρειάζεται να ξέρεις, χειρίσου το με τέτοιον τρόπο, που το πιθανότερο είναι να κάμψει τις άμυνές της, ώστε να της την εκμαιεύσεις.
 «Παρουσίασε την υποψία σου όχι ως γεγονός, αλλά σαν αίσθηση ή ενδιαφέρον» λέει η Sheenah Hankin, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του Complete Confidence. «Ετσι ανοίγεις την πόρτα στην αλήθεια». Σκέφτεσαι... Οτι η ερωτική σου ζωή έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο, όλο ίδια και τα ίδια. Πες «Τι λες να δοκιμάσουμε αυτήν τη στάση; Αν δεν σου αρέσει, γυρνάμε στα κλασικά»
Μην πεις «Εσύ θα κάνεις το καροτσάκι κι εγώ τον αγρότη που το σπρώχνει» «Μην της επιβάλεις μία νέα στάση. Οι γυναίκες χρειάζονται χρόνο προσαρμογής» λέει ο Jeffrey Bernstein, συγγραφέας του Why Can�t You Read My Mind?
 «Θέλει να νιώσει ότι συμμετέχει κι εκείνη». Πράγμα που σημαίνει να της ρίξεις την ιδέα πριν καν βρεθείτε κάτω από τα σεντόνια. Στη διάρκεια της ημέρας, στείλε της ένα σέξι μήνυμα ή e-mail λέγοντάς της ότι ανυπομονείς να τη δεις. Αυτό την προθερμαίνει χωρίς άγχος. Επειτα, στην κρεβατοκάμαρα, δώσε έμφαση στο πόσο σέξι κι όχι πόσο εργονομική είναι η νέα σου μανούβρα. «Μη φοβάσαι να αυτοσαρκαστείς» λέει ο Gardos.
 «Πες: "Ασε, δεν γίνεται δουλειά" και συνέχισε όπως ξέρεις». Κι άμα το πείραμα εκτελεστεί με επιτυχία, επιδοκίμασε την τόλμη της. Το πιθανότερο είναι ότι θα ζητήσει επανάληψη της παράστασης. Σε ρωτάει... «Με παχαίνει αυτό το ρούχο;» (την παχαίνει) Πες «Δεν σε κολακεύει τόσο. Φόρα εκείνο το μαύρο φόρεμα που σε κάνει πολύ σέξι»
 Μην πεις «Δεν σε παχαίνει και πολύ...» Κάτι τέτοιες ερωτήσεις σου φαίνονται απελπισμένες, ενοχλητικές, ανόητες. Οι ψυχολόγοι πάλι τις αποκαλούν fat talk. Είναι ένας τρόπος επικοινωνίας μιας γυναίκας με άλλες γυναίκες, αλλά κι ένα μέσο για να δείξει ότι δίνει σημασία στο σώμα της, σύμφωνα με έρευνα του 2010 στο Body Image.
 Βγάλε τη λέξη «πάχος» και τα παράγωγά της από το λεξιλόγιό σου. Ετσι και κάνεις το λάθος και την πετάξεις σαν βόμβα, δεν θα πιάσει το υπόλοιπο νόημα του μηνύματός σου, λέει η Nelson. Αντ' αυτού, δώσε έμφαση σε κάτι θετικό.
 Δεν χρειάζεται να την προσβάλεις για το παντελόνι που τονίζει την περιφέρειά της. Απλώς, πρότεινέ της ένα πιο κολακευτικό ρούχο και κάνε της κομπλιμέντα για το πώς αναδεικνύει τα προσόντα της. Σε ρωτάει... «Πού πάει αυτή η σχέση;» (η αλήθεια: πουθενά)
Πες «Θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Αυτό τον καιρό δεν ψάχνω για σοβαρή σχέση» Μην πεις «Υπάρχει προοπτική»
 Η ουσία είναι ότι θέλει να ακούσει ότι της είσαι απόλυτα αφοσιωμένος, ότι έχει μέλλον αυτή η σχέση που μόλις ξεκίνησε. Αν δεν είσαι, σου πασάρει την ευκαιρία να της χρυσώσεις το χάπι. «Δεν θες να πληγώσεις τα συναισθήματά της και πιθανότατα δεν θέλεις να χάσεις το σεξ» λέει ο Fariello. «Μα, άμα της παίξεις θέατρο, θα το δέσει κόμπο στο μαντίλι της».
 Μετάφραση: αν τη χωρίσεις σε τρεις εβδομάδες, θα σου πετάξει την «προοπτική» σαν δηλητηριασμένο βελάκι. «Μία ειλικρινής απάντηση την αφήνει να κάνει την επιλογή της και σου επιτρέπει να υπολογίσεις τη συναισθηματική της ωριμότητα» λέει ο Fariello. Αν γρυλίζει σαν λύκαινα, θα ξέρεις ότι ο φόβος σου για δέσμευση ήταν επίκαιρος όσο ποτέ. Σε ρωτάει... «Με πόσες γυναίκες είχες σχέση;»
 Πες «Είχα σχέσεις με διάφορες γυναίκες, αλλά καμία δεν άξιζε για κάτι παραπάνω» Μην πεις «Δεκατέσσερις και μισή. Και δεν μετράω τα πισωγυρίσματα»
Τι ακούει εκείνη: «Σε αντίθεση με τις άλλες, σε σένα βλέπω κάτι παραπάνω, μωρό μου». Αυτό ακούει εκείνη, άσχετα αν εσύ δεν ξέρεις ακόμη το πώς ακριβώς νιώθεις. Καμία γυναίκα δεν θέλει να νιώθει ότι είναι απλώς μία κατάκτηση, λέει η Nelson. Θέλει να ξέρει ότι τη μετράς ως σύντροφο μέσα κι έξω από την κρεβατοκάμαρα.
 «Δώσε έμφαση στο γεγονός ότι η συμπεριφορά του παρελθόντος δεν αποτελεί ένδειξη για το πού είσαστε τώρα» λέει ο Sandor Gardos, σεξοθεραπευτής και ιδρυτής του mypleasure.com. «Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να της φτιάξεις και διάγραμμα στο Excel!». Σκέφτεσαι... Οτι όλα τελείωσαν μεταξύ σας, αλλά εκείνη δεν το ξέρει ακόμη.
 Πες «Είχα σχέσεις με διάφορες γυναίκες, αλλά καμία δεν άξιζε για κάτι παραπάνω» Μην πεις «Δεκατέσσερις και μισή. Και δεν μετράω τα πισωγυρίσματα» Σε κανέναν δεν αρέσει η απόρριψη. Πάρε πάνω σου το φταίξιμο για το έλλειμμα της σχέσης σας, λέει ο Les Parrott, ιδρυτής του RealRelationships.com και συγγραφέας του L.O.V.E.: Putting Your Love Styles to Work for You. Αυτό απαλύνει το «χαστούκι» χωρίς να της δίνει ψεύτικες ελπίδες για επανασύνδεση
 «Εξήγησε το τέλος της σχέσης σας σε όρους των δικών σου αξιών αντί να εστιάζεις στα δικά της λάθη» λέει ο Parrott.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια