Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δάφνη

* Τα φύλλα της δάφνης έχουν δυνατό άρωμα. Για να μη χάσουν το χρώμα τους και το άρωμά τους, αφού τα πλύνετε, θα τα ξεράνετε σε σκοτεινό μέρος και θα τα φυλάξετε σε γυάλινο βάζο καλά κλεισμένο.
* Σε γυάλινο βάζο τοποθετούμε χοντρό αλάτι και φύλλα δάφνης. Το χρησιμοποιούμε για να αλατίζουμε κοκκινιστό κρέας.
* Φτιάξτε σακουλάκια τούλινα από μπομπονιέρες. Βάλτε μέσα φύλλα δάφνης, ξύλο κανέλας και ό τι άλλο μπαχαρικό ταιριάζει στο φαγητό που μαγειρεύεται. Δέστε το με φύλλο από φρέσκο κρεμμυδάκι και αφήστε το να βράσει, αφήνοντας τη μυρωδιά του να διαρρεύσει... * 'Οταν βράζετε κουνουπίδι ή μπρόκολο ρίξτε στο νερό 2 φύλλα δάφνης για να μειωθεί η μυρωδιά.
* Στα ξερά σύκα και τις σταφίδες ακουμπήστε επάνω τους φύλλα δάφνης για να φύγουν τα ζωύφια. * Εάν θέλετε να έχετε καστανά ή μαύρα γυαλιστικά μαλλιά κοπανίστε δαφνοκούκουτσα, ρίχτε σε αγουρέλαιο και αφήστε τα στον ήλιο για 1 μήνα. Όταν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε σουρώστε λίγο μέσα από λινό πανί και κάντε εντριβή στις ρίζες των μαλλιών σας. Μετά λουστείτε κανονικά αφού περάσει περίπου 1 ώρα.
  * Σπάστε ένα κλαράκι δάφνης και δώστε το μισό στον αγαπημένο σας για να σας είναι πιστός!!!  

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια