Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αναπηρικό σήμα για στάθμευση αυτοκινήτου

Πλεονέκτημα ή διακοσμητικό στοιχείο;
Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας οδηγός με αναπηρία όταν προσπαθεί να σταθμεύσει το όχημά του σε κάποιο από τους παραχωρηθέντες χώρους από την πολιτεία.
Παρ όλη την προειδοποίηση με σήματα, είτε στο έδαφος, είτε σε κολώνες, είτε με την κάρτα στάθμευσης που είναι επικολλημένη στο τζάμι του αυτοκινήτου.
Το φαινόμενο ωστόσο, είναι εξοργιστικό.
Δυστυχώς, όσες επισημάνσεις και αν γίνουν, όσες καταγγελίες και αν υπάρξουν, δεν πρόκειται να ιδρώσει το αυτί του πολυμήχανου σε δικαιολογίες Έλληνα.
Σίγουρα το φαινόμενο της πρόσβασης και προσπέλασης, όχι μόνο σε χώρους στάθμευσης αλλά και σε καταστήματα ψυχαγωγίας, κατανάλωσης όπως: Σούπερ Μάρκετ, Ηλεκτρικών ειδών, Επίπλων και της Εκκλησίας, δεν αποτελούν ένα πρόσφατο πρόβλημα, αλλά και μια νοοτροπία των υπευθύνων των εν λόγω καταστημάτων και Ιερών Ναών.
Άλλωστε η πλειοψηφία των πελατών είναι ικανοί σωματικά, κι επομένως με μεγαλύτερες δυνατότητες διάθεσης χρημάτων, συγκριτικά με τους καταναλωτές που έχουν κάποια αναπηρία και φυσικά δυσκολίες να εργαστούν.
Δυστυχώς, το σήμα παραβιάζεται συχνά από τους ίδιους τους άμεσα ενδιαφερόμενους που δίνουν με ευκολία το αναπηρικό σήμα τους σε φίλους για την διευκόλυνσή στους στην εύρεση πάρκινγκ.
Στο χώρο προσπέλασης στους Ιερούς Ναούς, δυστυχώς τα φαινόμενα αντί να ελαχιστοποιούνται με την ανέγερση των νέων Ναών επεκτείνονται ποικιλοτρόπως.
Η φωνή μας προς τις αρχές της εκκλησίας "φωνή βοώντος εν τη ερήμω", με κορυφαίο γεγονός τα εγκαίνια στον πολιούχο της πόλης της Λαμίας, Ευαγγελιστή Λουκά.
Ένας επιβλητικά όμορφος Ναός, πρόσφατα κατασκευασμένος σε χώρο που είναι επίπεδος και όμως όλες οι είσοδοί του με 25 σκαλιά από όλους τους χώρους προσέγγισης, απαγορεύοντας τη δυνατότητα όχι μόνο στα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά και σε μητέρες με καροτσάκι, σε παππούδες και γιαγιάδες με δυσκολία των χρόνων, ακουμπώντας στο μπαστούνι τους, είναι αδύνατη η εκπλήρωση στο τάμα ενός ανάμματος κεριού.
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι το σκεπτικό των πατέρων της εκκλησίας μας είναι ότι αυτοί που έχουν το πρόβλημα είναι ελάχιστοι, τους πολλούς θέλουμε εμείς!!!
Κλείνοντας εδώ την αναφορά σχετικά με το σύστημα στάθμευσης και πρόσβασης, αναρωτιέμαι γιατί έχουμε τους νόμους αφού δεν ισχύουν..
'Η μήπως τελικά η ευαισθητοποίηση είναι απλά ένα βήμα πολιτισμού που κατακτιέται;
Η Στήλη της Θάλειας-Ορίζοντας

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια