Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποιούς προτιμούν οι σκνίπες

Για πρώτη φορά μια επιστημονική έρευνα ανακάλυψε μια σχέση ανάμεσα στο σωματικό μέγεθος των ανθρώπων και στην "προτίμηση" που τους δείχνουν οι σκνίπες και τα ενοχλητικά μυγάκια.
Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι  οι ψηλοί άνδρες και οι υπέρβαρες γυναίκες έλκουν περισσότερο τις σκνίπες και δέχονται τα περισσότερα τσιμπήματα.
Οι επιστήμονες του σκωτσέζικου πανεπιστημίου του Αμπερντίν και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ρόθαμστεντ στο Χερφορντσάιρ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική "Τέλεγκραφ", ανακάλυψαν ότι κατ' αρχήν οι
σκνίπες τσιμπάνε τους πιο ψηλούς για τον απλούστατο λόγο ότι τα έντομα αυτά πετάνε σε ύψος περίπου δύο μέτρων κι έτσι οι ψηλότεροι (συνήθως άνδρες) είναι οι πρώτοι… άτυχοι που συναντούν στο δρόμο τους!
Σύμφωνα με την ερευνήτρια Τζένι Μόρντιου, οι ψηλοί δέχονται σε σημαντικό βαθμό περισσότερα τσιμπήματα από τους κοντούς.
Τα μυγάκια συνήθως ζουν στα δέντρα όταν δεν πετάνε και όταν ξεκινάνε τις ενοχλητικές βόλτες τους από ψηλά, απλώς τσιμπάνε όποιον βρουν πρώτο!
Από την άλλη, οι πιο παχουλές γυναίκες εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα περισσότερη ποσότητα θερμότητας, υγρασίας, πτητικών οργανικών χημικών ουσιών και διοξειδίου του άνθρακα, που προσελκύουν τα μυγάκια.
Οι γυναίκες με μεγαλύτερο βάρος εκλύουν, μέσω του δέρματός και της αναπνοής τους, πολύ περισσότερες από αυτές τις ουσίες σε σχέση με τις αδύνατες και πιο μικροκαμωμένες γυναίκες.
Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για θέματα δημόσιας υγείας "Public Health Journal" του Βρετανικού Ιατρικού Συμβουλίου, θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός πιο αποτελεσματικού εντομοαπωθητικού. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια