Συνταγή για Κεμπάπ

1.. Διαλέγουμε πάντα καλά μπαχαρικά (αλάτι, ρίγανη, μαύρο πιπέρι, ελάχιστη κόκκινη πιπεριά).
2.. Χρησιμοποιούμε κιμά από μοσχάρι και αρνί.
3. Τον κιμά τον περνάμε από τη μηχανή δύο φορές.
4.. Βάζουμε λίπος από ουρά αρνιού.
5.. Προσθέτουμε αρκετό λιωμένο κρεμμύδι.
6.. Ζυμώνουμε πολύ καλά. Εάν έχουμε και μίξερ για ζύμη, ακόμα καλύτερα.
7.. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και να πλάθεται καλύτερα.
8.. Για να βάλουμε το κεμπάπ πάνω στην ειδική σούβλα, θα πρέπει να έχουνε βρεγμένα τα χέρια μας.
9.. Είμαστε πολύ προσεκτικοί στο ψήσιμο. Χρειάζονται 3 - 5 λεπτά σύνολο και η φωτιά θα πρέπει να είναι λίγο πιο έντονη από ο τι στα υπόλοιπα κρέατα.

* Τα μυστικά του καλού ψησίματος
1.. Πρέπει να έχουμε καλή φωτιά. Όχι πολύ έντονη ούτε και χαμηλή. Αν και δεν είναι εύκολο να μετρήσουμε τη θερμοκρασία στα κάρβουνα, πρέπει να είναι από 180 έως 210 βαθμούς C.
2.. Η απόσταση της σχάρας από τη θράκα θα πρέπει να είναι στους 8 - 10 πόντους.
3. Δεν χτυπάμε ποτέ το κρέας και δεν το τρυπάμε την ώρα που ψήνεται, για να παραμείνει ζουμερό.
4.. Ρίχνουμε το αλάτι προς το τέλος, για να μη σκληρύνει το κρέας.

 * Σος για Κεμπάπ
Χρησιμοποιούμε πάντα σάλτσα ψητής ντομάτας με γιαούρτι. bobo Ψήνουμε τις ντομάτες στα κάρβουνα, τις αποφλοιώνουμε, τις πολτοποιούμαι και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βάζουμε πάνα από το κεμπάπ το γιαούρτι, τη σάλτσα και έπεται το κόκκινο πιπέρι ή πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή).

Related Posts