Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η ευτυχία περνά από το μπάνιο

Το μπάνιο είναι της... μόδας από την αρχαιότητα και εντούτοις, για κάποιον λόγο, τα περισσότερα σύγχρονα μπάνια είναι στριμωγμένα στον μικρότερο δυνατό χώρο, συχνά χωρίς καν παράθυρο να απομακρύνει το σκοτάδι- και την υγρασία.
Μήπως είναι η ώρα να πάρουμε μερικά μαθήματα από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους;
Επ΄ ουδενί δεν υπονοούμε ότι πρέπει να εξοπλίσετε το μπάνιο στο σπίτι σας με δωρικές κολόνες ή έπιπλα από ατόφιο χρυσάφι.
Ούτε ότι πρέπει να θυσιάσετε ένα υπνοδωμάτιο για να αποκτήσετε μεγαλύτερο μπάνιο - εκτός αν έχετε στο σπίτι σας πέντε ή έξι υπνοδωμάτια, οπότε δεν θα ήταν καθόλου κακή ιδέα.
Όχι, υπάρχουν έξυπνες ιδέες για να δημιουργήσει κανείς το τέλειο μπάνιο στον χώρο που ήδη έχει.
Δεν είναι δύσκολο, βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, προσθέτει στην αξία του σπιτιού και βοηθάει στη μεταπώλησή του.
Αναρίθμητες έρευνες έχουν δείξει πως μια απλή ανακαίνιση στο μπάνιο μπορεί να αυξήσει έως και 20% την αξία του σπιτιού.
«Παρ΄ ότι το μέσο μέγεθος του μπάνιου έχει παραμείνει απαράλλακτο εδώ και πολλά χρόνια, ο ρόλος του στην αξία ενός σπιτιού είναι καθοριστικός» λέει η Τζορτζίνα Σπένσερ, από τη βρετανική εταιρεία ειδών μπάνιου Roca UΚ.
ΕΠΙΠΛΑ
«Αναζητήστε προϊόντα που εκμεταλλεύονται στο έπακρον τον διαθέσιμο χώρο, όπως είναι οι γωνιακοί νιπτήρες και οι λεκάνες με εντοιχισμένο καζανάκι», λέει η Τζορτζίνα Σπένσερ. «Ένας πραγματικά ωραίος νιπτήρας μπορεί να δώσει στυλ στον χώρο και οι καλής ποιότητας βρύσες αποτελούν επένδυση, αφού συνήθως προσφέρουν οικονομία στο νερό».
ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του τέλειου μπάνιου είναι οι άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι. Το μπάνιο είναι εκ των πραγμάτων ένας χώρος όπου συγκεντρώνονται ένα σωρό μπουκαλάκια και σωληνάρια, καλό όμως είναι να μη βρίσκονται όλα σε κοινή θέα, γιατί δημιουργείται αναπόφευκτα μια εικόνα ακαταστασίας. Ένα ντουλάπι κάτω από τον νιπτήρα, ένα ερμάριο σε μια γωνία ή και ράφια πάνω από τη λεκάνη με εντοιχισμένο καζανάκι, όπως προείπαμε, αποτελούν όλα καλές ιδέες.
 ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ
Αν χρειάζεστε κουρτίνα για την ντουσιέρα ή την μπανιέρα, προσπαθήστε να βρείτε μία από υλικό που να κρατάει τη μούχλα μακριά. Όσον αφορά τα χρώματα που θα διαλέξετε, η τελευταία λέξη της μόδας είναι η μονοχρωμία, αλλά και το κοντράστ άσπρο- μαύρο.
ΦΩΤΙΣΜΟΣ
Ρόλο-κλειδί στο τέλειο μπάνιο παίζει, φυσικά, ο φωτισμός. Τόσο η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Νίνα Κάμπελ όσο και η Αμάντα Κέι από την εταιρεία εσωτερικού ντιζάιν LΚ Ιnteriors επιμένουν πως πρέπει να υπάρχουν δύο κυκλώματα: ένα φως που να ανάβει αυτόματα μόλις μπαίνει κάποιος στο μπάνιο και να σβήνει μόλις βγαίνει, καθώς και ένας διακόπτης dimmer για το χαλαρωτικό βραδινό... μούλιασμα.
ΚΑΜΠΙΝΑ ΝΤΟΥΣ
Και οι τρεις Βρετανίδες ειδικοί δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις καμπίνες ντους που τοποθετούνται στο πάτωμα (wetroom): «Δεν απαιτούν χώρο για την εγκατάσταση, δημιουργούν ωστόσο την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου.
Καθαρίζονται πιο εύκολα και δημιουργούν εικόνα πολυτέλειας, χωρίς να κοστίζουν περισσότερο».\

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια