Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το καλοκαίρι είμαστε άπιστοι!

Περισσότεροι πειρασμοί;
Μεγαλύτερη χαλαρότητα στην καθημερινότητα;
Αναζήτηση του καινούργιου ή του διαφορετικού;
'Ηλιος και θάλασσα;
Βαρετές ή, αντίθετα, πολύ "ζωντανές" διακοπές;
Μπορεί να είναι αυτοί ή και χιλιάδες άλλοι οι λόγοι που, κάθε καλοκαίρι, έχουν ως αποτέλεσμα οι δρόμοι ενός ζευγαριού να χωρίζουν, για λίγο καιρό ή για πάντα.
Το γεγονός όμως είναι ότι η απιστία φαίνεται να "ανθεί" κάτω από την καλοκαιρινή ζέστη.
Γι αυτό, περισσότεροι από τους μισούς ΄Ελληνες παραδέχονται ότι έχουν απατήσει τους συντρόφους τους κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.
Του λόγου το αληθές αποδεικνύει έρευνα που έχει πραγματοποιήσει η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) σε δείγμα 1000 ατόμων (600 άντρες και 400 γυναίκες) ηλικίας 25 έως 45 ετών.
Σύμφωνα με αυτήν, το καλοκαίρι ο ..."δείκτης" απιστίας φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη, αφού αγγίζει το 69%, την ώρα που το φθινόπωρο πέφτει κατακόρυφα στο 14%, την άνοιξη είναι 10% και το χειμώνα (μόλις) 7%.
Οι πειρασμοί είναι πολλοί στη διάρκεια των διακοπών και συνδυάζονται τέλεια με την αναζήτηση της αλλαγής, πέρα από τους συμβατικούς κοινωνικούς ρόλους.
"Το καλοκαίρι όλοι θα ντυθούν με μάσκες, που η αλήθεια της ζωής τους δεν τους το επιτρέπει, όλοι θα αναζητήσουν μέσα από τους απατηλούς εαυτούς τους την ηδονική επιθυμία ως αντίδοτο του θανάτου", επισημαίνει η έρευνα της ΕΜΑΣ.
"Είναι η εποχή όπου όλοι υποδύονται κάτι ιδανικότερο και διαφορετικό από την πραγματική τους ζωή, όλοι γίνονται για τις ημέρες των διακοπών πρίγκιπες και μοιραίες γυναίκες".
Αυτή η έντονη ανάγκη για περιπέτεια, για φυγή από την καθημερινότητα και την γκρίζα εκδοχή της είναι που σπρώχνει πολλούς στους απαγορευμένους θερινούς καρπούς.
Το καλοκαίρι μοιάζει να οδηγεί τον καθένα να δοκιμαστεί και να δοκιμάσει τα όριά του, ίσως γι αυτό και οι χωρισμοί γνωρίζουν αντίστοιχη αύξηση αυτή την εποχή.
Το 54% φτάνουν τα ζευγάρια που χωρίζουν κάθε καλοκαίρι (με αμέσως επόμενο ποσοστό την άνοιξη, με 22%)
Οι λόγοι που επικαλούνται;
Σπάνια η απιστία.
Πολλοί ( 42%) θέλουν να βλέπουν περισσότερο τους φίλους τους, άλλοι δεν θέλουν μια σταθερή σχέση επιζητώντας μια αλλαγή και άλλοι επιθυμούν χωριστές διακοπές.
Το "έντονο και διονυσιακό ελληνικό καλοκαίρι", όπως το χαρακτηρίζει η έρευνα, κάνει πολλούς να μην αρκούνται στη χαλαρότητα της θερινής ραστώνης...
popular medicine

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια