Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ευαίσθητοι σταρ για την Αφρική


Κάποτε οι μεγάλες δυνάμεις έστρωναν τον δρόμο για την εκμετάλλευση (ή την οικονομική στήριξη, όπως παρουσιαζόταν) της Αφρικής.
Σήμερα η ήπειρος εμφανίζεται ως πρόσφορο έδαφος για να ασκούνται τα λαμπρότερα ονόματα της διεθνούς σόουμπιζ στις αγαθοεργίες...

* Κρις Μάρτιν, Γκάνα.
Μπορεί το πρόγραμμα του τραγουδιστή των Coldplay να είναι φορτωμένο, αλλά βρίσκει χρόνο προκειμένου να κάνει ότι μπορεί στην Γκάνα, όπου εργάζεται για την ανάπτυξη του δίκαιου εμπορίου και για άλλους στόχους της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam.
* Κάρλα Μπρούνι - Σαρκοζί, Μπουρκίνα Φάσο.
Η κυρία προέδρου είναι πρέσβειρα για την προστασία των γυναικών και των παιδιών από τον ιό του aids, αλλά δεν είναι εύκολο να κινείται μεταξύ των Ηλυσίων Πεδίων και του Ουαγκαντούγκου, το οποίο τώρα πια είναι κάτι σαν δεύτερο σπίτι της.
* Μ.Ι.Α. Λιβερία
Σύμφωνα με τη δήλωση/δέσμευση της τραγουδίστριας που έχει σηκώσει ψηλά το ανθρωπιστικό λάβαρο, με τα 100 χιλιάδες δολάρια που θα διαθέσει θα γίνει εφικτή η κατασκευή ενός ολοκαίνουργιου σχολείου για τα παιδιά της Αφρικής.
* Jay-z, Νιγηρία
Για τους Νιγηριανούς αποτελεί είδωλο. Όχι για τη ροκ μουσική του (ούτε για τη σύζυγό του, την Μπιγιονσέ), αλλά για τη στήριξή του στο πρόγραμμα του ΟΗΕ που στοχεύει στη διαχείριση των αποθεμάτων πόσιμου νερού.
* ΄Οπρα Γουίνφρει, Νότια Αφρική.
Η πρωθιέρεια των όπου γης κακοποιημένων γυναικών αποφάσισε να γίνει και άτυπη προστάτης της μαύρης φυλής, με την κατασκευή ιδρυμάτων για την αποκατάσταση των ανθρώπινων σχέσεων στη Νότιο Αφρική.

* Ρίτσαρντ Μπράνσον, Νότια Αφρική.
Στελέχη των εταιρειών του έχουν εγκατασταθεί στη Νότια Αφρική, όπου ο ανήσυχος Βρετανός δραστηριοποιείται φιλανθρωπικώς. ΄Ολα αυτά εν αναμονή της πρώτης διαστημικής πτήσης της Virgin Galactic.
* Πρίγκιπας Χάρι, Λεσότο.

Μετά από ένα διάστημα που πέρασε ως προσκεκλημένος του βασιλιά του κρατιδίου, ο τρίτος τη τάξει διάδοχος του βρετανικού θρόνου άφησε πίσω ένα κομμάτι της καρδιάς του και ένα ολοκαίνουργιο σχολείο.

* Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μοζαμβίκη.
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Ματωμένα διαμάντια" ο Ντι Κάπριο γνώρισε τη Μοζαμβίκη και αποφάσισε να βοηθήσει τη χώρα με την κατασκευή ενός παιδικού χωριού στην πρωτεύουσα Μαπούτο.
* Ματ Ντέιμον, Ζιμπάμπουε, Τανζανία.
Το Νο 1 της φιλανθρωπίας. Στην Τανζανία έδρασε (μαζί με τον Μπεν ΄Αφλεκ) για την καταπολέμηση του AIDS και της φτώχειας.
Στη Ζιμπάμπουε για την υποστήριξη των προσφύγων και την επιτυχία της οργάνωσης Not On Out Watch.
* Μπραντ & Αντζελίνα, Αιθιοπία, Κονγκό
Οι πιο όμορφοι σταρ του κόσμου έχουν γίνει Αφρικανοί: Το Κονγκό, η Αιθιοπία και το Σουδάν περιλαμβάνονται στις πατρίδες της καρδιάς τους... Μην προσπαθήσετε να μετρήσετε τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του ζεύγους Πιτ - Τζολί. Κάτι τέτοιο θα ήταν μάταιο.
* Μαντόνα, Μαλάουι
Δεν περιορίστηκε στις υιοθεσίες των μικρών Μέρσι Τζέιμς και Ντέιβιντ Μπάντα από την αφρικανική χώρα. Με στερνοπαίδι της ένα ίδρυμα για εγκαταλειμμένα κοριτσάκια, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καταχωρηθεί ως πολύτεκνη.

* Νάταλι Πόρτμαν, Ουγκάντα
Μετά το ντοκιμαντέρ για τους γορίλες της Ρουάντα, η σταρ του σινεμά επικεντρώθηκε λιγάκι πιο βόρεια, στην Ουγκάντα. Εκεί στηρίζει τον φιλανθρωπικό οικονομικό οργανισμό FINCA, ο οποίος χρηματοδοτεί κοινότητες σε απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη.
* Πελέ, Αίγυπτος
Ένα ορφανοτροφείο της χώρας χτίστηκε από τον φιλανθρωπικό οργανισμό The Littlest Lamb, ο οποίος απολαμβάνει την υποστήριξη του Βραζιλιάνου. Με κάτι τέτοια ο πρώην ηγέτης των καριόκας αποδεικνύει ότι διαθέτει μεγάλη καρδιά.

* Τζορτζ Κλούνεϊ, Σουδάν
Σίγουρα του αξίζει Όσκαρ φιλανθρωπίας. Προσπαθεί να βοηθήσει για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής Νταρφούρ στο Σουδάν και με το όραμά του έχει καταφέρει να παρασύρει και τον πατέρα του, τον Νικ.
* Αλβέρτος του Μονακό, Μαλί
Η υψηλότητά του, στο πλαίσιο του ιδρύματος που φέρει το πριγκιπικό όνομά του, έχει αφιερωθεί σε διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς ανά τον κόσμο. Στο Μαλί το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί πόσιμο νερό (και όχι παντεσπάνι).

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια