Ροδίτικο ελιόψωμο

Ψωμάκι πεντανόστιμο με κρεμμύδια που δουλεύονται μέσα στη ζύμη, μαύρες ζαρωμένες ελιές χωρίς κουκούτσι και μαυροκούκι για το πασπάλισμα.

Συνταγή για ελιόψωμο:
{για 12 άτομα}
5 φλιτζάνια αλεύρι
1½ κουταλάκι ξηρή μαγιά ή 2 κουταλάκια μπέικιν
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
5 αυγά
1 φλιτζάνι ροδέλες μαύρης ελιάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι δενδρολίβανο

Αναμειγνύεται τα 6 πρώτα υλικά της συνταγής σε λεκανίτσα, τα ζυμώνετε και φτιάχνετε το ζυμάρι.
Tο αφήνετε να μείνει σε ζεστό χώρο για μισή ώρα.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το δυόσμο και τα βράζετε μαζί με τις ελιές και 1 φλιτζανάκι νερό για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να σωθεί το νερό.
Προσθέτετε στο μείγμα και το δενδρολίβανο και το αφήνετε να κρυώσει.
Zυμώνετε το φουσκωμένο ζυμάρι με το μείγμα της ελιάς που ετοιμάσατε.
Tο στρώνετε σε λαδωμένο ταψί και το ψήνετε στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. 

Related Posts