Παραδοσιακό τηγανόψωμο

Παραδοσιακό τηγανόψωμο
Πιάτο που συναντάμε σε όλη τη Ελλάδα.
Γίνεται με ζύμη ψωμιού και δεν τηγανίζετε, απλώς το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο και 1/2 κιλό αλεύρι Νο 2 ή 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
- 1 φακελλάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
- 1/4 φλυτζάνι νερό χλιαρό
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ελάχιστη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Βάζετε σε ένα μπωλάκι την μαγιά με το νερό
- Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει
- Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά
- Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη
- Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία εύπλαστη ζύμη
- Σκεπάζετε με μία πετσέτα και το αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει
- Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε τη ζύμη σε περίπου 8-10 κομμάτια
- Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια
- Τηγανίζετε σε λίγο λάδι

Related Posts