Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

JonBenet Ramsey 1990-1996 Αμερικανίδα παιδική βασίλισσα ομορφιάς

6/8/1990 - 25 ή 26/12/1996
Ένα κοριτσάκι που η ιστορία του σόκαρε όλο τον κόσμο.
Μόλις 10 ετών όταν κέρδισε τον πρώτο της τίτλο miss Κολοράντο, στα καλλιστεία για μικρά κορίτσια.
Όμως το μελαγχολικό κοριτσάκι στα 10 του χρόνια έζησε τον εφιάλτη των γονιών του.
Ήταν δυστυχισμένο από τους ίδιους του τους γονείς που ήθελαν με το ζόρι να το κάνουν βασίλισσα της Show Biz.
 Ήταν από εκείνους τους γονείς που συναντάω κι εγώ γύρω μου πολλές φορές.
Βιάζονται να δουν τα παιδιά τους να γίνονται αυτό που δεν πρόλαβαν οι ίδιοι.
Με τρόπο πιεστικό και αφόρητο.
Το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό και πολλοί είπαν ότι δολοφονήθηκε από τους γονείς του.
Μάλιστα τα media του 1996 όταν το κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό ...πυροβολούσαν διαρκώς την οικογένεια και τους γονείς.
Ώσπου το 2008 βρέθηκε είπαν ο πραγματικός δολοφόνος του κοριτσιού που ήταν ένας αρρωστημένος ανώμαλος τύπος.
Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων επανεξέτασε στοιχεία της υπόθεσης δολοφονίας της 6χρονης JonBenet Ramsey από το Κολοράντο το 2016 και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ντοκιμαντέρ του CBS.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της δολοφονίας που σόκαρε την Αμερική, η 6χρονη JonBenet Ramsey σκοτώθηκε από τον μεγαλύτερο αδελφό της, Burke και οι γονείς της κάλυψαν τη δολοφονία που έγινε για ένα μπολ με ανανά, σύμφωνα με το πόρισμα των ερευνητών.
Η μητέρα της 6χρονης Patsy Ramsey κάλεσε την αστυνομία στις 26 Δεκεμβρίου του 1996 και ανέφερε ότι η κόρη της είχε απαχθεί από το σπίτι της οικογένειάς της στο Boulder του Κολοράντο.
Η JonBenet, η οποία είχε στεφθεί βασίλισσα σε παιδικά καλλιστεία, βρέθηκε χτυπημένη και στραγγαλισμένη στο κελάρι του σπιτιού της οικογένειας λίγες ώρες αργότερα.
Η ομάδα των ερευνητών παρουσίασε τα συμπεράσματά της στα τελευταία λεπτά του προγράμματος, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι ο Burke Ramsey, ο αδελφός της ο οποίος ήταν 9 ετών τότε, είναι ο δολοφόνος.
Ωστόσο, ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν φόνος εκ πρόθεσης αλλά τυχαίο περιστατικό.
Αποκάλυψαν επίσης ότι ο Burke είχε χτυπήσει και παλαιότερα τη μικρή αδελφή του με ένα μπαστούνι του γκολφ, όταν έχασε την ψυχραιμία του και της είχε αφήσει μια ουλή στο πρόσωπο.
Ο James Kolar, ο πρώην επικεφαλής της έρευνας παρουσίασε τη θεωρία με την οποία συμφώνησαν όλοι οι άλλοι εμπειρογνώμονες.
Είπε ότι η μητέρα των παιδιών είχε δώσει στον Burke ένα μπολ με ανανά και όταν η JonBenet προσπάθησε να του πάρει κάποια κομμάτια φρούτου, εκείνος εξοργίστηκε και της επιτέθηκε με έναν φακό προκαλώντας τον θάνατό της.
Ο αδελφός της μίλησε για πρώτη
Είκοσι χρόνια μετά την ανεξιχνίαστη δολοφονία της αδελφής του, ο Burke έδωσε την πρώτη του συνέντευξη, μέσα στο σπίτι όπου έγινε η δολοφονία.
«Τα τελευταία 20 χρόνια ήθελα να μεγαλώσω σαν ένα φυσιολογικό παιδί» είπε ο Burke στην προσπάθειά του να εξηγήσει γιατί επέλεξε τόσα χρόνια αποχής από τα μέσα ενημέρωσης. Ήταν πάντα σκεπτικός για το που θα οδηγούσε αυτό, αλλά επέμεινε ότι δεν κρύφτηκε από τα μίντια.
Η συνέντευξη έγινε χωρίς την παρουσία δικηγόρου, με τον 29χρονο να αποκαλύπτει ότι δεν έχει διαβάσει ποτέ το 2,5 σελίδων σημείωμα για λύτρα που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος.
"Δεν νομίζω ότι το έχω διαβάσει όλο. Σίγουρα έχω δει φωτογραφίες του", υποστήριξε. Η μητέρα του Patsy, που πέθανε το 2006, είχε κατηγορηθεί πως έγραψε το μακροσκελές σημείωμα που βρέθηκε το 1996."Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι είναι η μητέρα μου να έρχεται στο δωμάτιό μου σε άσχημη κατάσταση και να φωνάζει Θεέ μου, Θεέ μου, Θεέ μου". Ο Burke τότε επέλεξε να μείνει στο κρεβάτι του. Δεν σηκώθηκε ούτε όταν έφτασε στο σπίτι αστυνομικός με φακό. "Έμεινα εκεί. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω".
Όταν ο Dr Phil τον ρώτησε για την περίεργη αντίδρασή του ενώ η μητέρα του έψαχνε πανικόβλητη την αδερφή του JonBenet, ο Burke του είπε πως δεν ήξερε ότι είχε έρθει σπίτι αστυνομικός.
"Υποθέτω πως μου αρέσει να αποφεύγω τις διαμάχες" σημείωσε και γέλασε νευρικά. "Υποθέτω ότι ένιωθα πιο ασφαλής εκεί. Δεν είμαι άνθρωπος που ανησυχεί. Υπάρχει ένα κομμάτι μέσα μου που δεν θέλει να ξέρει τι συμβαίνει". Συνέχισε μάλιστα να εξηγεί τη στάση του, τονίζοντας ότι φοβόταν επειδή δεν ήταν σίγουρος πως δεν υπάρχει κάποιος κακοποιός μέσα στο σπίτι.
Η εμφάνισή του όμως στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη για τη δολοφονία της αδερφής του προκάλεσε ανησυχία στους τηλεθεατές. "Γιατί ο Burke Ramsey χαμογελά ενώ μιλά για τη δολοφονία της αδερφής του JonBenet;" αναρωτήθηκε ένας από τους τηλεθεατές, με άλλον να σημειώνει πως ο Burke είναι creepy και του θυμίζει τον ρόλο του Kevin που υποδύθηκε ο Elijah Wood στο Sin City.
Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Dr Phil είχε παραδεχτεί πως οι θεατές μπορεί να βρουν τον Burke λίγο περίεργο.
"Η αίσθησή μου είναι ότι είναι κοινωνικά περίεργος. Οι τηλεθεατές θα θορυβηθούν από τη συμπεριφορά του και δεν θα τη θεωρήσουν φυσιολογική. Μπορεί να μιλά για κάποιες πολύ σκοτεινές πτυχές της ιστορίας και να χαμογελά".
Ποιος θα ήξερε αυτό το κοριτσάκι αν δεν το είχαν βγάλει στην πασαρέλα οι δικοί του και αν δεν το ανάγκαζαν να βγαίνει σε φωτογραφήσεις;

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια