Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Θεραπεία των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης

Τεχνική της Διαδερμικής Ενδοσκοπικής Δισκεκτομής
Οκτώ στα δέκα άτομα βιώνουν κάποια στιγμή της ζωής τους, τον οδυνηρό πόνο της δισκοπάθειας, ενώ 3 στις 4 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση υποφέρουν από οστεοπορωτικά κατάγματα της σπονδυλικής στήλης.
Μια νέα όμως αναίμακτη και ανώδυνη χειρουργική τεχνική έρχεται σήμερα να ανακουφίσει άμεσα από τον πόνο, αντιμετωπίζοντας οριστικά τα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης χωρίς ανοικτές τομές και χωρίς τον κίνδυνο κακώσεων στους μύες, τα νεύρα ή τα οστά.
Πρόκειται για την τεχνική της Διαδερμικής Ενδοσκοπικής Δισκεκτομής.

Τα πλεονεκτήματα της:
Απουσία μετεγχειρητικού πόνου ή αίματος
Άμεση κινητοποίηση ασθενούς
Γρήγορη έξοδος από το νοσοκομείο
Απουσία μετεγχειρητικών ουλών
Η ανάγκη για παυσίπονα μετά το χειρουργείο μειώνεται
Η επιστροφή του ασθενούς στην καθημερινότητα του είναι ταχύτατη
Τη μέθοδο παρουσίασε αναλυτικά ο Νικόλαος Μπενάρδος, Ορθοπαιδικός – Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης, Διευθυντής του Εξειδικευμένου Κέντρου Μικροεπεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης «Spine Clinic».
Με τη Διαδερμική Ενδοσκοπική Δισκεκτομή η επέμβαση γίνετε εύκολα, με μια μικρή μόνο τομή περίπου 4 χιλιοστών.
Η κήλη του δίσκου αφαιρείται με ειδικά εργαλεία ενώ όλη τη διαδικασία την παρακολουθεί ο γιατρός μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.
Η επέμβαση μπορεί να γίνει ακόμα και με τοπική αναισθησία ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και σε ορισμένες περιπτώσεις δισκοπάθειας.
Τέλος πρέπει να αναφέρουμε για να γνωρίζει πλέον το κοινό ότι παρόμοια μέθοδος χρησιμοποιείτε για τα οστεοπορωτικά κατάγματα της σπονδυλικής στήλης.
Είναι μια νέα τεχνική η εξελιγμένη κυφοπλαστική που γίνετε μέσα σε λίγα λεπτά μέσω ειδικών σωλήνων που εισάγονται στο σπόνδυλο για να διορθωθεί το σχήμα του που έχει παραμορφωθεί και σταθεροποιείται με ειδικό ακρυλικό τσιμέντο.
Όπως μας είπε χαριτολογώντας ο γιατρός μοιάζει με τις τσιμεντοενέσεις στις κολόνες των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές από σεισμούς.
Και σ΄ αυτή την περίπτωση ο ασθενής παραμένει μια μέρα μόνο στο νοσοκομείο κα επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια