Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Φαγητό για αληθινούς άνδρες

Προτεινόμενο πρόγραμμα για μία -κατά τα άλλα- συνηθισμένη ημέρα.

Μεσημεριανό
Μόνο οι αδερφές έχουν κάτι παραπάνω από ψωμί, τυρί και κέτσαπ το μεσημέρι στο ψυγείο τους.
Οι άντρες θα τραφούν και πάλι σωστά, λιτά, υποδειγματικά.
Πάμε:
* Πίτσα: Ψωμί, τυρί, κέτσαπ. Προαιρετικά βάλτε ότι άλλο βρείτε αν θέλετε να είσαστε μερακλής.
Στα μικροκύμματα 2 λεπτά.
* Σάντουιτς: Ψωμί, τυρί κέτσαπ. Ισχύει η μίξη και με άλλα συστατικά του ψυγείου αν θέλετε (κρεμύδια, γάλα, πρασινάδες).
Οχι ωμό κρέας.
* Πεϊνιρλί: Ψωμί, τυρί κέτσαπ σε μια χαραγματιά του καρβελιού.
Στα μικροκύμματα για 5 λεπτά.
Τελευταίο λεπτό ίσως και στο grill αν έχετε αληθινά γνώση του φούρνου σας.

Γλυκό (μετά το φαϊ)
Ο άντρας ο θεριακλής το θέλει το γλυκό του. Θα το κατασκευάσει.
Δεν χρειάζεται κανέναν.
Είναι αυτόνομος
Νόστιμο Γλυκό: Ψωμί και ζάχαρη, ψωμί και μέλι, ψωμί και μαρμελάδα, ψωμί και γλυκό κουταλιού, ψωμί βούτημα σε κονσέρβα κομπόστα, ψωμί με χυμό με κομματάκια φρούτου.

Χυμοί (πρωϊνό, ή για δυναμωτικό το απόγευμα)
Μια μέρα γεμάτη δύσκολες δραστηριότητες κουράζει και τον πιο σκληρό άντρα.
Ο χυμός μας κάνει καλό. Θα πιούμε λοιπόν χυμό.
* Τοματοχυμός: Κέτσαπ και νερό.
Ανακατεύουμε.
Πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου.
* Φυσικός χυμός πορτοκάλι: Κόβεις το πορτοκάλι σε δύο κομμάτια.
Με το χέρι στίβεις σε ένα ποτήρι, πάνω από το νεροχύτη.
Η διαδικασία του ποτηριού μπορεί να αντικατασταθεί αν τοποθετήσεις το πορτοκάλι ψηλά και
απλά ανοίξεις το στόμα σου.

Παξιμαδάκια - Βουτήματα
Ο άντρας στο πρωϊνό του θέλει και τα κουλουράκια του.
Το πρωϊνό είναι η βάση της μέρας.
Θα κάνουμε κουλουράκια.
Κουλουράκια: Μπαγιάτικο ψωμί με ζάχαρη ή light (σκέτο) σε φέτες ή σε τρίματα.
Καφέδες - Ροφήματα
Ο καφές μας δυναμώνει, μας τονώνει, κινεί το υπέροχο και σφριγηλό ναό / σώμα μας.
Οσο πιο πολύ καφέ πίνεις, τόσο πιο άντρας είσαι.
* Καραβίσιος καφές: Νερό από τη βρύση, καφέ γέρνοντας το κουτί,
ανακάτεμα με το καλαμάκι ή με το δάχτυλο.
Οχι ζάχαρη.
Οχι γάλα.
Φραπές έτοιμος.
* Καπουτσίνο: Βραστό νερό από μικροκύμματα, καφές γαλλικός, ανακατεύουμε.
Από πάνω γάλα (με κρέμα) ή γιαούρτι (με σαντιγύ).
* Ελληνικός: Βραστό νερό από μικροκύμματα, μια μεγάλη κουταλιά ελληνικό καφέ.
* Ιρλανδικός: Τα παραπάνω με ποτό.
* Σοκολάτα ρόφημα: ΙΟΝ στα μικροκύμματα μέχρι τίξης και πέταμα σε κούπα με ζεστό νερό. Βγάλτε το αλουμινόχαρτο από την ΙΟΝ πριν την ακτινοβολήσετε.
* Τσάι: Νερό ζεστό και ένα φακελάκι τσάι.

Κολατσιό:
Τρεις επικύψεις να σπάσουν τα άλατα στην μέση, δύο φυσήματα να φύγει η πολύ νικοτίνη, και κολατσιό να φύγει η λιγούρα.
* Αυγό μελάτο: Σπάμε το αυγό κάπου. Το γέρνουμε. Πίνουμε το αυγό.
* Αυγό βραστό: Σπάμε το αυγό κάπου. Το βάζουμε 1 λεπτό στα μικροκύμματα.
* Τηγανίτες: Στο τηγανητό αυγό, ρίχνουμε ζάχαρη, μέλι ή μαρμελάδα.
* Λουκουμάδες: Κόβουμε το τηγανητό αυγό σε κομμάτια και τα κάνουμε τηγανίτες.
* Φέτα με μερέντα: ΙΟΝ στα μικροκύμματα, ή με αναπτήρα, και άπλωμα στο ψωμί.
Δαγκώνουμε όσο λερώθηκε από τη σοκολάτα.
Κρατάμε το υπόλοιπο ψωμί για μετά.

Βραδινό
Ζυμαρικά:
* Μακαρόνια αλ πέστο: Μακαρόνια σε νερό. Ρίχνουμε ένα κρεμύδι.
Το ζεσταίνουμε σε φούρνο, μάτι ή μικροκύμματα μέχρι να τσακίσουν και να γίνουν εύκαμπτα πολύ. Αδειάζουμε το νερό.
Προσθέτουμε λίγο πράσινο υλικό (από σπανακόπιττα του Βενέτη που φάγαμε έξω, από το ψυγείο, κομμένο μαρούλι κλπ).
* Μακαρόνια μπολονέζ: Μακαρόνια αλ πέστο χωρίς κρεμύδι και πράσινο.
Οταν φύγει το νερό, ρίχνουμε κρέας σε κομμάτια μικρά από το μπλέντερ που τα έχουμε βάλει στα μικροκύμματα πολύ ώρα και τυρί από πάνω.
* Μακαρόνια πουτανέσκα: Τα αλ πέστο ή μπολονέζ με ταμπάσκο και ντομάτα αν έχετε.
Πριν ρίξετε την τομάτα στη κατσαρόλα της βαράτε μια μπουνιά να ανοίξει.
Αλλοιώς προσθέστε μετά πολύ κέτσαπ ή τσίλι.
* Μακαρόνια με ψαρικά: Μακαρόνια αλ πέστο και το στερεό μέρος από μια κονσέρβα τόνο.
Το υγρό το κρατάμε.
Είναι λάδι ή νερό με λάδι.
* Μακαρόνια φορ σήζονς: Ολα τα παραπάνω από παλιές απόπειρες μαγειρικής.

Σούπες:
* Σούπα φιδές: Μακαρόνια αλ πέστο χωρίς να στραγγίξουμε το νερό.
Τρώγονται από το σκεύος με κουτάλι.
* Κοτόσουπα: Φτιάχνουμε την άνωθεν σούπα φιδέ και πετάμε μέσα το εσωτερικό της κοτόπιτας του Βενέτη.

Λαδερά:
Ιμαμ Μπαϊλντι: Ολα τα πράσινα, κόκκινα και κίτρινα που ζουλιούνται και είναι περίπου στρογγυλά ή μακρουλά.
Τα βάζουμε σε μικροκύμματα για πολύ ώρα ή στον φούρνο.
Εχουμε σπάσει τις τομάτες να αιμοραγούν.
Αν έχουμε βγάλει και το απέξω τους ακόμα καλύτερα.
Ρίχνουμε και λάδι ή αδειάζουμε αυτό που έχουν οι κονσέρβες τόνου. Το άλλο το κρατάμε.

Ψητά - της ώρας:
* Φιλέτο ελαφριά ψημένο: Κρέας.
Στα μικροκύμματα να ξεπαγώσει.
Αφήστε το και λίγο ακόμα.
* Κεφτέδες: Κρέας και ψωμί στο μπλέντερ και μετά στο φούρνο.
* Κεφτεδάκια: Κεφτέδες στη φριτέζα.

Μαγειρευτά:
Ντολμάδες: Κεφτέδες με λάδι και ένα μαρούλι γύρω τους σε χύτρα.
* Ντολμάδες του αμπελουργού: Κεφτέδες με λάδι και λάχανο γύρω τους σε χύτρα.

Πατάτες:
* Πατάτες της γιαγιάς: Πατάτα στα φριτέζα. Κόβετε την τουλάχιστον σε 2 μέρη.
* Πατάτες φούρνου: Πατάτα στα μικροκύμματα για ένα τέταρτο.
Ρίξτε από πάνω τυρί, πιπέρι, αλάτι και βούτυρο (ή λάδι από την κονσέρβα τόνου).

Σαλατικά:
Σαλάτα του σεφ: Τόνος με το λάδι, πράσινα, κόκκινα και όποια σάλτσα έχετε (κέτσαπ και μαγιονέζα είναι ιδανικό).
Ανακατέβετε έντονα.

Βραδινά ποτά
* Τονοτικά αφροδισιακά ποτά: Νερό, ασπιρίνη ή depon (αν το θέλετε εναφρίζων).
Ανακάτεμα.
Εναλλακτικά: Νερό + μπουρμπουλίζουσα βιταμίνη.
Προσθέτε το αλκοόλ της αρεσκείας σας προαιρετικά.
* Στρέητ ποτά: Πιείτε από το μπουκάλι την δοσολογία της αρεσκείας σας.
Κλείστε το καπάκι να μην εξατμίζεται το υπόλοιπο.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια