Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συμβουλές ενάντια στην κρίση

*  Σκέψεις τύπου "τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο" ή "μας περιμένουν ακόμα πιο δύσκολες μέρες" όχι μόνο δεν οδηγούν πουθενά, αλλά θολώνουν την κρίση μας και επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη διάθεσή μας.
Η θετική στάση "ως μόνο αντίδοτο" - εξακολουθεί να προέρχεται από τις μικρές χαρές της ζωής.....

*  Καλό είναι να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας με τους γύρω μας - χωρίς όμως να γινόμαστε φορτικοί ή γκρινιάρηδες.
Οι κοινές δυσκολίες μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε να συμμεριζόμαστε ο ένας τον άλλο, και έτσι να συναισθανθούμε ότι δεν είμαστε μόνοι.
*  Μπορούμε να οργανωθούμε - όπως συμβαίνει στην Ευρώπη - σε ομάδες αλληλοϋποστήριξης, με πολύ θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τη διάθεσή μας (πχ στη γειτονιά, ανταλλαγή σε baby sitting).
*  Είναι μια καλή ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες, διότι η ψυχική ισορροπία δεν απαιτεί τα "πολλά", αλλά τα "απλά".
*  Αν αισθανόμαστε καταβεβλημένοι ψυχολογικά - σε βαθμό που να επηρεάζεται η καθημερινότητά μας - μπορούμε να συμβουλευτούμε έναν ειδικό, προκειμένου να μας προτείνει εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης.
*  Τις περισσότερες φορές τα πράγματα δεν είναι μόνο άσπρα ή μαύρα. Καλύτερα να προσπαθήσουμε να είμαστε ψύχραιμοι και να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, ώστε να ανταποκριθούμε επιτυχώς στα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, με "όχημα" την προσαρμοστικότητα και τη θετική σκέψη.
popular medicine

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια