Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

΄Ετοιμος για διακοπές.... με το φίλο σας

.Αν έχετε σχεδιάσει να πάρετε στις διακοπές σας και τον φίλο σας, σκύλο ή γάτα, καλό θα είναι να γνωρίζετε μερικά πράγματα για τη μετακίνηση και παραμονή του στον τόπο των διακοπών.
Επίσης πρέπει να πάρετε ορισμένα μέτρα για να αντιμετωπίσετε ενδεχόμενες έκτακτες καταστάσεις, μέχρι ότου επιληφθεί ο κτηνίατρος.
Θα πρέπει να φροντίσετε κατ αρχάς να ενημερώσετε το βιβλιάριο υγείας του ζώου ή το διαβατήριό του, αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό.
Αν χρησιμοποιήσετε μέσα μαζικής μεταφοράς ενημερωθείτε λεπτομερώς για το τι απαιτείται από σας, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.
Μπορεί, να σας ζητηθεί να φορέσετε φίμωτρο στο σκύλο σας.
Ακόμα κι αν είστε σίγουροι πως δεν δαγκώνει, το πλήρωμα και οι συνταξιδιώτες σας δεν είναι.
Στα πλοία υπάρχουν κλουβιά μέσα στα οποία, δυστυχώς, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν οι σκύλοι στη διάρκεια του ταξιδιού (κάτι που φυσικά δεν συμβαίνει στις άλλες, δυτικές ευρωπαϊκές χώρες).
Αν το ζωάκι σας στρεσάρεται πολύ στις μετακινήσεις ή έχει πρόβλημα ναυτίας, συζητήστε με τον κτηνίατρό σας το ενδεχόμενο να πάρει κάποιο ηρεμιστικό/αντιεμετικό πριν από το ταξίδι.
*  Θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσετε στο κατοικίδιό σας την καλύτερη δυνατή προστασία για τσιμπούρια, ψύλλους και σκνίπες και βρείτε τα τηλέφωνα των κτηνιάτρων της περιοχής όπου θα πάτε.
Μην παραλείψετε την τοποθέτηση μικροτσίπ, γιατί είναι υποχρεωτικό και είναι πιο εύκολο να βρείτε το ζώο σας, αν χαθεί.
Σε περίπτωση που επισκέπτεστε έναν τόπο για πρώτη φορά μην αφήσετε από την πρώτη στιγμή ελεύθερο το κατοικίδιό σας, ιδιαίτερα αν είναι ζωάκι διαμερίσματος.
Προηγουμένως ερευνήστε την περιοχή για να ανιχνεύσετε πιθανούς κινδύνους όπως δηλητήρια, ποντικοφάρμακα, επιθετικά ή εμφανώς άρρωστα αδέσποτα ζώα.
*  Αν έχετε γάτα και δεν μπορείτε να αποτρέψετε την επαφή της με αδέσποτες, είναι βασικό να έχει εμβολιαστεί για τον ιό της λευχαιμίας της γάτας.
Τέλος προετοιμάστε ένα κουτί πρώτων βοηθειών, το οποίο θα περιέχει:
*  Θερμόμετρο απευθυσμένου.
*  Εμετικό (πχ απομορφίνη) σε περίπτωση κατάποσις δηλητηρίου τις τελευταίες τρεις ώρες. Προσοχή, ο εμετός σε κάποιες περιπτώσεις αντενδείκνυται (πχ αν το ζωάκι έχει φάει κάτι καυστικό, πρέπει να γίνει πλύση στομάχου από κτηνίατρο).
*  Ατροπίνη για την περίπτωση δηλητηρίασης από οργανοφωσφορικά.
*  Οξυζενέ, για το καθάρισμα πληγών (δρα και σαν εμετικό).
*  Γάζες, επιδέσμους γάζας, λευκοπλάστη, για την περίδεση τραυμάτων και τον έλεγχο αιμορραγιών.
Επίσης, με τον επίδεσμο γάζας μπορούμε να δέσουμε το στόμα του ζώου σε περίπτωση που έχει κάτι επώδυνο (πχ κάταγμα) και κινδυνεύουμε να μας δαγκώσει.
*  Λαβίδα για απομάκρυνση ξένων σωμάτων, πχ άγανα ανάμεσα στα δάχτυλα, κεντρί εντόμων κλπ.
*  Αντισταμινικά, κορτιζόνη, για την περίπτωση εκδήλωσης αλλεργίας/αλλεργικού σοκ.
*  Σύριγγες και βελόνες για τα ενέσιμα φάρμακα ή σιρόπια.
" υγεία διατροφή"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια