Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μύκητες στο δέρμα και στα νύχια; Δες πως μπορείς να τους ξεχωρίσεις.

Φ
Επειδή ορισμένες από εσάς, είχατε απορίες σχετικά με τους μύκητες στα νύχια και στο δέρμα, σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να τους ξεχωρίσετε και διάφορους τρόπους για να τους θεραπεύεσετε.

Μύκητες στα νύχια:
Οι μύκητες στα νύχια δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, πολλές φορές τα νύχια σου μπορεί να έχουν μολυνθεί από μύκητες και να μην το έχεις καταλάβει. Η μόλυνση έχει χρώμα άσπρο ή κίτρινο και εμφανίζεται κάτω από το νύχι του ποδιού ή του χεριού. Η μόλυνση, μπορεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το νύχι και να προκαλέσει αποχρωματισμό του νυχιού, λέπτυνση του νυχιού και άκρες που ξεφλουδίζουν. Πολλές φορές, μπορεί να σου προκαλέσει και πόνο.
Παρακάτω, θα δεις ορισμένες φωτογραφίες με νύχια που έχουν μολυνθεί από μύκητες. Η πρώτη φωτογραφία, δείχνει το σημείο όπου ξεκινάει η μόλυνση. Ξέρω, οι εικόνες είναι λίγο μπλιάξ αλλά… είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι!


μεγένθυσημεγένθυση
μεγένθυσημεγένθυση
μεγένθυση μεγένθυση
Θεραπεία:
1.
Καλό θα ήτανε να επισκεφθείς δερματολόγο για να σου δώσει την κατάλληλη αγωγή. Στα φαρμακεία, υπάρχουν διάφορα προϊόντα, ειδικά για τους μύκητες των ποδιών ή των χεριών.
2. Αν πάλι έχεις υποψία για μύκητες και θέλεις να το αντιμετωπίσεις με φυσικούς τρόπους, εξαιρετικά αποτελεσματικό είναι το tea tree oil. Πρόκειται για αιθέριο έλαιο που το εφαρμόζεις πάνω στην μολυσμένη περιοχή. Πρέπει να ομολογήσω, από προσωπική εμπειρία, πως ναι μεν είναι πολύ αποτελεσματικό αλλά βρωμάει (ζέχνει όπως λέμε χιχι) πολύ, οπότε καλό θα ήτανε να το χρησιμοποιείς πριν πας για ύπνο.

Μύκητες στο δέρμα:
Είναι δύσκολο να τους ξεχωρίσεις, γιατί πολλές φορές μοιάζουν με άλλες δερματικές παθήσεις. Πχ. μια μυκητίαση στο δέρμα μπορεί να εμφανιστεί με φαγούρα και κοκκίνισμα του δέρματος. Σε αυτή την περίπτωση, εσύ μπορεί να μπερδευτείς και να νομίζεις ότι απλά πρόκειται για μια αλλεργική δερματίτιδα. Γι' αυτό το λόγο, είναι απαραίτητη, η διάγνωση ενός ειδικού. Συνήθως, οι μύκητες στο δέρμα, έχουν σχήμα στρογγυλό άσπρου χρώματος,κόκκινου ή καφέ και προκαλούν κνησμό. Σημαντικό, είναι να τους προλάβεις στο αρχικό τους στάδιο, γιατί αυτοί έχουν την τάση να εξαπλώνονται γρήγορα, με αποτέλεσμα η θεραπεία να γίνεται δυσκολότερη και να παίρνει περισσίτερο χρόνο.
μεγένθυσημεγένθυσημεγένθυση
Μύκητες μπορεί να εμφανιστούν και εσωτερικά στο σώμα μας. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μύκητες και αυτό θεωρείται φυσιολογικό. Η ανάπτυξη μυκητών, ευνοείται όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα "πέφτει". Τότε είναι που αρχίζει και το πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθείς όλους τους κανόνες υγιεινής, όπως:
1. Να αλλάζεις τα σεντόνια που κοιμάσαι ,συχνά.
2. Να αερίζεις τα παπούτσια σου.
3. Να φοράς καθαρά, βαμβακερά ρούχα.
4. Να μην μοιράζεσαι την πετσέτα που χρησιομοποιείς, μιας και οι μύκητες είναι μεταδοτικοί.
aesthetics-soo

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια