Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΘΑΥΜΑ στους πίνακες του Μυστικού Δείπνου

Κατά δύο τρίτα έχουν αυξηθεί τα φαγητά στους πίνακες που απεικονίζουν τον Μυστικό Δείπνο κατά τη διάρκεια των χρόνων, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές συνέκριναν τα φαγητά που υπήρχαν πάνω στο τραπέζι του Μυστικού Δείπνου που παρέθεσε ο Χριστός στους μαθητές του, σε 52 πίνακες που καλύπτουν ένα εύρος από το 1.000 μΧ μέχρι το 2.000 μΧ.
Όπως αναφέρει η έρευνα, το μέγεθος του κυρίως γεύματος αυξήθηκε κατά 69%, το μέγεθος του πιάτου κατά 66% και του ψωμιού κατά 23%!
Σύμφωνα με τους ερευνητές η αύξηση του φαγητού σ’ αυτούς τους πίνακες αντικατοπτρίζει και την κρίση παχυσαρκίας που μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία.
ωή, οι διατροφικές συνήθειες που αλλάζουν από εποχή σε εποχή αντικατοπτρίζονται στον Μυστικό Δείπνο. Τώρα τρώμε περισσότερο, γι’ αυτό είναι λογικό να αυξάνονται και τα φαγητά πάνω στο τραπέζι του Χριστού»
, υποστηρίζει ο Μπράιαν Γουάνσικ, καθηγητής διατροφικής συμπεριφοράς στο Πανεπιστήμιο του Κόρνελ, που ηγήθηκε της έρευνας μαζί με τον αδελφό του Κρέγκ, καθηγητή Θρησκευτικών στο Κολέγιο της Βιρτζίνια.
Οι ερευνητές μπόρεσαν να σκανάρουν και να υπολογίσουν τις εικόνες, παρά τις διαφορές τους στον προσανατολισμό τους, μετρώντας το μέγεθος και το πλήθος των πιάτων που είχαν τοποθετηθεί πάνω στο τραπέζι του Μυστικού Δείπνου.
Λεπτομέρειες της έρευνας θα δοθούν τον Απρίλιο στην Διεθνή Διάσκεψη για την παχυσαρκία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια