Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Γαλλικό Ημερολόγιο τυριών...με σέξι κορίτσια!

.
Το ροκφόρ, το μπρι και το καμαμπέρ φιγουράρουν πλέον στην "κόκκινη λίστα" των τυριών που απειλούνται με εξαφάνιση, διαπιστώνει έρευνα του γαλλικού Εθνικού Διαεπαγγελματικού Κέντρου Γαλακτοκομικής Οικονομίας (CNIEL)
Ο λόγος απλός.
Οι Γάλλοι έχουν γυρίσει πλέον την πλάτη τους στα παραδοσιακά, μη παστεριωμένα τυριά της πατρίδας τους και αντ΄αυτών σήμερα προτιμούν τα εγχώρια τυποποιημένα, αλλά και τα εισαγόμενα: όπως η ελληνική φέτα, το ελβετικό έμενταλ και η ιταλική μοτσαρέλα.
Σύμφωνα με στοιχεία του CNIEL, το καμαμπέρ και το μπρι πέρυσι
παρουσίασαν πτώση στις πωλήσεις τους της τάξης του 2%, ενώ την ίδια ώρα οι πωλήσεις φέτας στη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 10%. Ένας ακόμη παράγοντας θεωρείται και η μείωση της κατανάλωσης τυριών.
Οι Γάλλοι είναι πλέον οι δεύτεροι σε κατανάλωση στην Ευρώπη - μετά τους Έλληνες -, με εβδομαδιαίο μέσο όρο κατανάλωσης ανά κάτοικο τα 450 γραμμάρια.
Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών, μάλιστα, σε μια προσπάθειά τους να αναστρέψουν το κλίμα, στις αρχές της χρονιάς είχαν κυκλοφορήσει ένα ημερολόγιο με όμορφα κορίτσια - τα οποία απασχολούνται όλα στην εν λόγω βιομηχανία - σε σέξι πόζες και τώρα συνεχίζουν τη διαφημιστική τους εκστρατεία κυκλοφορώντας αφίσες των κοριτσιών.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια